Undgå smittespredning af sygdom

Grundig og hyppig håndhygiejne kan stoppe smitte af sygdom

vær særlig opmærksom når du er syg at du ikke smitter andre

Host altid i dit ærme

Følgende link giver råd om håndhygiejne og forebyggelse af smitte:

http://www.ssi.moch.dk/ilias.php?ref_id=92&obj_id=759&obj_type=PageObject&cmd=layout&cmdClass=illmpresentationgui&cmdNode=1&baseClass=ilLMPresentationGUI

http://www.netdoktor.dk/infektioner/bakterier/gode/onde.htm

 
  Sådan kan du undgå smitte med bakterier:
Vær særlig varsom med borde, der bruges til mad og drikke. Sørg for at vaske bordet med vand og sæbe før madlavning. Stil aldrig indkøbsposer på bordet, men brug en stol i stedet. Læg heller ikke din taske, som har bakterier fra alle mulige steder, på bordet. Sæt dig ikke på et bord, som du vil spise ved. Steder, der kommer i berøring med madvarer, bør man være ekstra omhyggelig med.
Spis ikke mad, der har været på gulvet. Vask det af eller smid det ud.
Skift karklud hver dag og viskestykker ofte. Når et viskestykke ligger vådt sammenkrøllet, formerer bakterierne sig, så sørg for at hænge både klude og viskestykker til tørre efter brug.
De mikroskopiske vanddråber, der rammer dine bukser, når du skyller ud i toilettet, kan rumme colibakterier, men da de ikke kan tåle udtørring, er der ingen grund til bekymring, så længe man kun får dråberne på tøjet. Husk at vaske hænder efter toiletbesøg med vand og sæbe.
Tør dine børns legetøj af med en våd klud med sæbe engang imellem. Børn bliver oftere smittet ved at røre ved hinandens legetøj i institution end hjemme, hvor færre børn er i berøring med det.
Lær dine børn at vaske hænder efter toiletbesøg, før madlavning eller et måltid, og inden de tager ting i køleskabet. Lær dem også at vaske hænder, når I har været steder, hvor mange mennesker kommer, eller når de har været udenfor og lege.
Efter tilberedning af madvarer skal de hurtigst muligt køles ned.
Grøntsager og kødvarer skal tilberedes forskellige steder og på forskellige spækbrætter.
Bakterier hjemme hos dig selv kan som regel vaskes væk med vand og sæbe. Der er kun sjældent brug for desinfektionsmidler – de er dyre, og de kan skade miljøet.
Kilde: Professor Hans Jørn Kolmos på Odense Universitetshospitals klinisk mikrobiologiske afdeling. (følgende taget fra ovenstående link fra www.netdoktor.dk)